+

Maiju Räsänen

Taideohjaaja
Artesaani | Yhteisöpedagogi (AMK)

+358 (0)50 523 6119 | maiju.rasanen@gmail.com

kirahvi_pieni.jpguni_pieni.jpgmyrsky_pieni.jpgoranssi_hauki_pieni.jpg

Mielen ja käden yhteistyössä on voimaa!

Ohjaan taidetyöpajoja voimannuttavalla otteella. Suunnittelen työpajat kohderyhmän tarpeiden mukaisesti sosiaalipedagogisesta näkökulmasta, tavoitteena voi olla esim. yhteisöllisyyden ja osallisuuden tukeminen tai itseilmaisun ja identiteetin vahvistaminen. Pidemmät yhteisölliset taideprojektit kehittävät osallistujien sosiaalisia vuorovaikutustaitoja, lyhyissä työpajakokonaisuuksissa keskitymme enemmän iloisten ja vahvistavien ajatusten näkyväksi tekemiseen taiteen avulla. Omien teosten kautta voi kokea nähdyksi, kuulluksi ja omana itsenään hyväksytyksi tulemisen tunteita. Tärkeintä pajoissa on kuitenkin rento meininki ja luomisen ilo!

Tekstiilialan artesaanina käytän työpajoissa paljon pehmeitä materiaaleja. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut kokeilevasta kankaankuvioinnista ja erilaisista sekatekniikoista. Villan monipuolisuus sekä nukkehahmojen valmistaminen kierrätysmateriaaleista ihastuttavat vuosi toisensa jälkeen. Pajoissa hyödynnetään myös luonnonmateriaaleja, havainnoidaan ympäristöä ja elävöitetään yhteisiä tiloja taiteella.

Olen työskennellyt Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitan työpajaohjaajana vuodesta 2010 alkaen, ja ohjannut erilaisia taidetyöpajoja ja –projekteja mm. kouluissa ja päiväkodeissa. Olen toteuttanut myös erityisryhmien osallisuutta ja hyvinvointia tukevia taideprojekteja. Tällä hetkellä täydennän osaamistani ratkaisukeskeisen taideterapian perusopinnoilla.

Ota yhteyttä, muovataan yhdessä tarpeisiinne sopiva pajakokonaisuus!

TyöpajatIhmeellinen unimaailmaMe tehtiin tää yhdessä! | Pehmeät eläinystävät | Tunteikkaat keppinuket